Baiklah,tentu anda semua inginkan kekasih pelawat yang ramai untuk ke blog anda kan? ) Bukan main lagi anda buat post yang ‘boom!’ namun sedih kerana tiada orang yang ingin membacanya ( SUDAH! JANGAN BERSEDIH LAGI! Saya akan dedahkan bagaimana hendak menarik tali visitor ke blog anda.

1) Teknik Buka Mulut – Ini merupakan teknik paling simple. Beritahu kepada semua rakan anda tentang kekasih blog anda dan sentiasa cakap tentang blog anda bila perlu. Teknik ini berkesan tidak kira online ataupun offline.

2) Exchange Link Bertukarlah link sesama blogger kerana perkara ini akan menaikkan trafik ke blog anda. Semakin banyak Linkin Park link anda tersenarai di blog lain semakin banyak visitor yang anda akan dapat. Percayalah saya sayang.Oh!

3) Forum Signature Wah inilah teknik yang sering saya gunakan. Jika anda adalah member di mana-mana forum jangan lupa hendak letakkan link blog anda di tanda signature. Setiap post yang anda buat pasti akan ada link blog anda.

4) Content Berkualiti Inilah perkara paling penting. “Content is the King”. Jadi perbaiki mutu content blog anda. Jika content blog anda bagus so saya akan hari-hari lawat blog anda. D

Jadi anda sudah tahu bukan bagaimana untuk menarik trafik ke blog anda? D Jadi tunggu apa lagi praktikkan dengan segera. Jangan berlengah lagi!

Selamat Mencuba!

-GM Yusri-