Jual kemahiran mencuri

Huhu… seorang demi seorang pengantin muda jutawan muda lahir(bila lah saya ek). Hukhuk, inilah membuatkan saya bersemangat untuk lahir sebagai pengantin muda jutawan muda dan dapat membantu orang ramai. Hohoho! best nya dapat berhoneymoon dengan aman bersama isteri tercinta.Wiii… Baiklah,hari ini saya akan berkongsi dengan anda satu kisah kejayaan idea bisnes luar biasa.

Seorang bekas pencuri dari Minessota, Amerika Syarikat mendapat idea untuk membuat keuntungan daripada pengetahuan dan kemahirannya mencuri. Beliau bercadang untuk menulis buku dan menjualnya!

Jangan salah sangka. Beliau bukan menulis buku panduan bagaimana untuk berkahwin mencuri. Sebaliknya beliau menulis buku panduan khusus untuk para pemilik kedai dan pasaraya bagaimana untuk mengatasi masalah kakitangan atau pelanggan yang suka menipu dan mencuri barangan ataupun wang tunai.

Buku panduan berharga $50 yang dijual secara pos (mail order) itu mendapat sambutan menggalakkan daripada para pengantin muda pengusaha kedai dan pasaraya di seluruh Amerika dan Kanada! Kandungan buku panduan itu sangat berkesan kerana ia mendedahkan taktik dan helah yang sering digunakan oleh pelanggan dan kakitangan yang suka mencuri!

Salah seorang pemilik pasaraya yang amat berpuas hati dengan buku tersebut mendedahkan beliau dapat menyelamatkan kerugian sebanyak $25,000 setahun setelah membaca buku itu!

Begitulah, kemahirannya mencuri telah mendatangkan pendapatan sebanyak $500,000 hanya dengan menjual buku tersebut! Kini beliau tidak perlu mencuri lagi.

Mesej & pengajaran:
Hanya satu (1) idea yang hebat… ianya akan mengubah kehidupan anda selama-lamanya!  🙂

-GM Yusri-

 

 

Advertisements

~ by GM Yusri on September 10, 2008.

3 Responses to “Jual kemahiran mencuri”

 1. ~~
  [tpkir nk wat bku ttg mngelak dr keta..]

  dush!

 2. >> cik afe

  Idea yg bgus! 🙂
  Sy sedia mmbantu..

 3. wow!!~
  hebat2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: