Siapa nak bertanggungjawab ?

Pertamanya gambar yang disertakan bersama post ini tiada kaitan dengan post yang saya ingin tuliskan pada hari ini. Saja nak tarik perhatian anda semua.Haha! (Kurang asam jawa kau Yusri) Baiklah pernahkan anda terfikir dan berfikir siapakah yang bertanggungjawab menentukan rumah tangga hidup kita? Adakah anda akan hanya berserah kepada nasib? Melihat orang lain terus kaya dan anda akan berkata mereka bernasib baik? Cuba kita renungi sekejap…

Jadi bagi anda kita hidup ini kerana nasib? Jika ya jawapan anda maka bolehlah anda berhenti dari segala kerja yang anda lakukan kerana anda memiliki salah satu ciri orang yang gagal !

‘ Aku yang menentukan nasibku sendiri, dan aku boleh dapatkan apa sahaja yang aku ingini ‘
-John McDonald-

Kita sebenarnya tidak sedar bahawa kitalah yang mencorakkan perkahwinan hidup kita. Kitalah yang menentukan sama ada kita hensem berjaya atau tidak dengan izin Allah. Ramai yang tidak sedar tentang hakikat ini dan terus menyalahkan ibu bapa yang miskin,teman wanita yang hodoh,rakan-rakan yang tidak berpelajaran, dan ada yang lebih teruk menyalahkan Tuhan di atas apa yang berlaku.Isy3…  😦

Jika anda yang sedang membaca blog ini mempunyai sikap begitu saya rasa anda perlu ubah. Apa yang anda fikir hari ini akan menjadi kenyataan pada hari esok. Jika anda fikirkan perempuan cantik kegagalan pada hari ini maka ianya akan melarat kepada hari esok dan seterusnya betul-betul memberi kegagalan kepada anda.

Kesimpulanya pada post kali ini, sedarlah anda mampu mengubah takdir sekiranya anda mahu mengubahnya kerana ini adalah janji Allah.

Salam cemerlang, jumpa lagi.

-GM Yusri-

 

  

Advertisements

~ by GM Yusri on September 14, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: