Soalan pembaca hari ini

Soalan :
Saya berminat untuk memulakan perkahwinan perniagaan di internet.Namun saya tiada komputer dan sambungan internet di rumah.Bolehkah saya menjalankan perkahwinan perniagaan saya di Cyber Cafe sahaja?

Jawapan :

Pada pandangan saya,jika anda SERIUS untuk memulakan ebiz,maka anda sangat digalakkan untuk memiliki teman wanita komputer dan sambungan internet sendiri.Mengapa tidak sesuai untuk memulakan ebiz menggunakan Cyber Cafe?

PERTAMA

Anda akan dan perlu berurusan dengan banyak wanita cantik akaun terutama sekali akaun kewangan seperti maybank2u,paypal dan sebagainya.Jadi,jika anda menggunakan Cyber Cafe untuk urusan ini,sudah semestinya ia tidak selamat.Akaun anda mudah diceroboh oleh pengguna-pengguna yang tidak bertanggungjawab dan ini akan menyebabkan anda ditinggalkan kekasih kerugian.

KEDUA

Anda juga mungkin memerlukan beberapa kuli perisian yang perlu digunapakai untuk proses kemaskini web,bina web dan sebagainya.Jika kerja anda dilakukan di Cyber Cafe,anda tidak semestinya mendapat komputer yang sama untuk kerja yang dilakukan.

Kesimpulannya,untuk memulakan perkahwinan ebiz secara SERIUS,dapatkan calon isteri komputer/laptop dan sambungan internet anda sendiri.Anda boleh membeli komputer terpakai terlebih dahulu jika duit tidak mencukupi.Jika perancangan yang baik untuk perkahwinan ebiz anda dilaksanakan,saya yakin anda akan dapat ‘cover’ semula kos dan modal yang anda gunakan.

Board of Director bizLimited Corporation,

-GM Yusri-

 

  

Advertisements

~ by GM Yusri on September 15, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: