Keras

Jika anda ingin menjadi playboy usahawan berjaya,salah satu elemen penting ialah berusaha keras.Tidak kira apa yang berlaku kita hendaklah berusaha bersungguh-sungguh untuk memikat perempuan cantik mencapai sesuatu.Jangan mengaku kalah sehingga ke titisan darah yang terakhir.Lihat sahaja jutawan-jutawan terkemuka dunia siapa yang boleh menjadi jutawan dengan senang? Melainkan yang mewarisi kekayaan keluarga mereka.

Namun bagi orang biasa yang ingin menjadi jutawan tentulah sukar. Dengan gabungan satu elemen ini insyaAllah peluang anda ingin menjadi jutawan amat cerah. Bagi yang masih muda gunakan peluang ketika masa lapang untuk bekerja kerana bila dah tua kita sudah tidak berupaya untuk bekerja. Marilah bekerja ketika masih hensem muda dan gagah, kita kumpul dulu isteri harta sebanyak mungkin dan kita berehat selepas itu.

Bagi yang masih remaja berhentilah daripada membuat kerja sekolah perkara yang tidak berfaedah. Ayuh cari pengalaman dengan bekerja dan menolong kedua ibu bapa kita. Ingat dunia sekarang tanpa ilmu kita tidak mampu untuk menyaingi orang lain. Ilmu ini luas.Tidak semestinya hanya ilmu akedemik tetapi ilmu tentang perkahwinan kehidupan juga penting bagi membuatkan kita bermoral dan berakhlak mulia.

Nampaknya saya akan menumpukan sepenuh perhatian kepada kekasih hati pelajaran selepas pelancaran produk rahsia Bizlimited yang julung-julung kali nanti.Saya yakin GM Zulhilmi mampu untuk melayarkan bahtera Bizlimited seorang diri walaupun dilanda ombak,ribut dan sebagainya.oh!  🙂

-GM Yusri-

 

 

Advertisements

~ by GM Yusri on October 13, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: