Sayangi minda hebat

Ia dikatakan bahawa seseorang itu akan menjadi apa yang difikirkannya pada kebanyakan masa. Apa yang anda sering fikirkan? Adakah anda fikirkan tentang diri saya? Oh,terharunya.Hahaha!  😀  Usahawan yang berjaya sering memenuhi mindanya dengan kejayaan berurusniaga. Ahli sukan yang berjaya sering memenuhi mindanya dengan gambaran memenangi pingat.Seekor monyet nerd sering memenuhi mindanya dengan gambaran berjaya diterima masuk ke INTI International University College sebagai pelajar.

Ahli sukan popular, GM Zulhilmi Lance Armstrong pernah menghidap penyakit barah yang amat serius sehinggakan para doktor menganggap beliau tidak akan dapat meneruskan hidup. Lance Armstrong bukan sahaja membuktikan beliau boleh pulih dari barah, tetapi dengan menggunakan teknik memenuhi fikirannya dengan gambaran kejayaan dalam bidang perkahwinan lumba basikal, Lance kemudiannya memenangi pertandingan basikal yang paling sukar sekali, iaitu Tour de France sebanyak 7 kali ! Saya ulang sekali lagi,7 kali ! Bukan 6.8 atau 6.9 kali.Mungkin ramai perempuan di luar sana yang terpikat dengan Abang Lance kan? Haha!  😉

Dengan memenuhi minda anda dengan apa yang anda mahu, ianya akan menjadi sebahagian dari minda separuh sedar anda sehingga minda anda sendiri akan mendorong anda mencapai apa jua kejayaan.Oh!

Sebelum melancarkan CD Pembelajaran Bukamainan Catur Chessaurus 1 tempohari,saya telah memenuhi minda saya dengan mengatakan CD ini akan terjual sebanyak 80 unit ++ pada hari pertama pembukaan jualan.Nampaknya ia semakin menghampiri kenyataan kerana hakikatnya sebanyak 74 unit telah terjual semalam! Hohoho!  😀

P/s : Kepada sesiapa yang masih belum mendapatkan CD Pembelajaran Bukamainan Catur Chessaurus 1 dan berminat untuk mendapatkannya bolehlah berbuat demikian dengan melawati http://chessaurus.wordpress.com .Selepas terjual sebanyak 200 unit,harga akan dinaikkan kepada RM 25! Tunggu apa lagi,bertindak sekarang!

-GM Yusri-

 

 

Advertisements

~ by GM Yusri on November 12, 2008.

One Response to “Sayangi minda hebat”

  1. hebat siih GM Zulhilmi Lance Amstrong..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: