Pengiklanan adalah pelaburan

Alhamdulillah.Kenyang jugak saya hari ini.Mungkin sebab makan banyak sangat kot daging lembu korban Aidiladha yang rasanya masih cukup untuk stok sebulan di dalam peti sejuk.Wii~ Maafkan saya jika gambar yang diletakkan di dalam artikel pada kali ini tidak berkaitan dengan tajuk.Mungkin juga ada yang jijik sedikit sebanyak dengan gambar yang penuh kontroversi ini.Hahaha! Saya sengaja berbuat demikian kerana ingin menerapkan unsur-unsur tersirat yang sememangnya adalah kegemaran saya sejak dahulu kala lagi.Ngee~¬† ūüėČ

Baiklah,kita akan teruskan dengan tujuan asal penulisan artikel saya pada hari ini.Perniagaan kita tidak akan maju jika tidak ramai pelanggan mahu menggunakan produk / perkhidmatan syarikat kita. Untuk menarik lebih ramai wanita muda yang cantik pelanggan datang membeli produk kepunyaan syarikat, usahawan seharusnya memperuntukkan sejumlah wang untuk mengiklankan produk. Dalam membentuk minda usahawan yang berjaya, kita seharusnya meletakkan kos untuk bayaran pengiklanan sebagai pelaburan jangkamasa panjang yang memberi kebaikan kepada syarikat.

Ada juga syarikat yang memperuntukkan beberapa peratus daripada keuntungan dalam masa setahun untuk dilaburkan semula khasnya dalam bentuk majlis perkahwinan pengiklanan. Ini akan menjamin jenama syarikat dan produk mereka sentiasa berdaya saing dalam pasaran. Ada pelbagai cara untuk anda memperkenalkan kekasih hati syarikat dan produk anda di pasaran dalam bentuk pengiklanan. Kita sendiri boleh melihat disekeliling pelbagai iklan tidak kira papan tanda di tepi jalan, televisyen, radio, internet, akhbar harian dan risalah-risalah yang diedarkan.

Mulakan¬†strategi mengiklan kekasih hati¬†produk kepunyaan syarikat anda dengan konsisten dan tingkatkan peruntukan perbelanjaan pengiklanan kerana ia adalah sebahagian daripada¬†nadi perniagaan anda. Letakkan di dalam minda usahawan anda bahawa kos pengiklanan adalah pelaburan yang akan memberikan pulangan yang berlipat kali ganda¬†kepada¬†perniagaan¬†anda pada masa akan datang.Oh!¬† ūüėÄ

P/s : Jika anda berminat untuk mengiklan di dalam blog Bizlimited serendah RM 20¬†bolehlah berbuat demikian dengan membaca syarat-syarat pengiklanan dengan hanya klik pada banner yang berwarna kuning oren di sebelah kanan sekali blog ini yang tertulis ‘Pakej Pengiklanan Paling Fleksibel di Malaysia’ .

-GM Yusri-

 

 

Advertisements

~ by GM Yusri on December 11, 2008.

One Response to “Pengiklanan adalah pelaburan”

  1. dapatkan baju khas utk bloggers..edaran terhad..serta pelbagai barangan dgn promosi hebat..
    maklumat lanjut http://ruanganiaga.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: