Chess di KTJ

Hohoho! Yusri datang lagi kali ini.Hampir seminggu rasanya saya tidak datang dengan artikel terbaru.Maka dengan ini secara rasminya saya akan kongsikan dengan anda semua Kejohanan Catur Persahabatan yang berlangsung di antara pasukan INTI International University College menentang pasukan Kolej Tuanku Jaafar pada 7 Mac 2009 yang lepas.

Pasukan INTI-UC :

1st board : Ahmad Yusri
2nd board : Arnold Mathudi
3rd board : Khy Teng
4th board : Yew Keng
5th board : Jit Chun

Alhamdulillah,begitu gembira sekali,pasukan saya berjaya mengalahkan kesemua ahli pasukan KTJ dengan pungutan mata masing-masing.Yang paling hyper-gembira rasanya adalah Manager a.k.a Public Relation saya iaitu Cik Aliaa Dalila.Adesh,tak dapat nak gambarkan macam mana reaksi beliau.Hua2  😛 Oh ya,saya berjaya mendapat title Best Chess Player 1st Board tersebut.Alhamdulillah,kita hanya berusaha,Allah yang menentukan.Wii~  😉 Dengan kemenangan tersebut maka kejohanan demi kejohanan catur yang akan datang menanti saya.Oh tidak! Ini bermakna pembahagian masa untuk mengulangkaji pelajaran perlu dirancang dengan penuh teliti!

Yip Chin Man VS Ahmad Yusri (1st game)

Yip Chin Man VS Ahmad Yusri (2nd game)

Yip Chin Man VS Ahmad Yusri (3rd game)

Jit Chun VS Child Geniuse (2-1)

Moral tersirat di sebalik post kali ini ialah keyakinan,usaha dan tawakkal insyaAllah anda akan mencapai setiap kejayaan yang diimpikan.Yakin pada diri dan jangan pandang rendah atau pandang tinggi lawan anda.Sesuai diadaptasi dalam perniagaan,pelajaran,percintaan,pekerjaan dan sebagainya.

P/s : Jutaan terima kasih kepada Aliaa Dalila dan Basyir selaku Public Relation untuk kejohanan kali ini.Jutaan terima kasih juga ditujukan kepada pihak KTJ diatas layanan yang sungguh memberangsangkan.KTJ best,INTI-UC lagi best! Sila semua pelajar di INTI-UC bersyukur terhadap kemudahan yang kamu kecapi sekarang.Alhamdulillah~  😀

-GM Yusri-

 

 

Advertisements

~ by GM Yusri on March 8, 2009.

23 Responses to “Chess di KTJ”

  1. waaa..respek giler aku kat hang srius..dahlah hang sorg plajar mlayu..caiyok2

    nnti aku nak anta ank aku kat hang bljr chess ek..biar jd pndai cm hang ..hehe

  2. >> cdiq

    Haha!
    Beres bro
    Nnti aku ajar ank ko biar jd pndai maen chess
    Walaupun aku xpndai sngt pon maen chess
    Aish~
    😉

  3. fuhh..
    en yusri sngguh mantap!!~~
    congratz!!~
    kn dh ckp, awk sure leh dpt title the Best Chess Player tu..
    len kali, cayela ckp sy.. :p
    p/s: yip chin man eh chinese yg muka stress gler tyme lwn chess dgn awk?

  4. >> lel

    Ngee~
    Shh shh,snyap skit 😛
    Yela2,laen kali sy caye ckp awk
    *muka trpksa*
    Haha!
    😛

    Yup2,die lah yg stres 2
    Aliaa Dalila yg tngk sy maen tyme 2 pon rsenye trgelak jgk kot tngk muka die
    Ntah,xtaw die glak sbb pe
    Hua2
    😛

  5. weh, tu mung main di library dia eh? haha. aku masuk doh dalam KTJ. lawa gilo beb…

    eh, situlah aku keno g kalu aku amek Petronas mulo…

  6. wah…tabik springgggggggg!!!
    congratz ya…
    tingkatkan prestasi jauhi kontroversi=)
    weeee~

  7. Mnakutkan wajah ahmad yusri time serius..
    Meremang bulu tengkukku..
    Tahniah2.
    Btw,buat pngunjung wanita bizlimited ini,sy ign mengucapkan selamat hari wnita sedunia..

  8. >> HarizH

    Dop2
    Bukn maen kat library tpi ade 1 blok tu aku xingt namo gapo
    KTJ memang lawa n besr
    Yup2,jolo dh
    Ptronas letk stdent die sni hok nk bound g canada
    Aku ade jupo jgk kwn2 aku under ptronas duk cni

  9. >> aida

    Haha
    Trimas kak senior
    Anda mningkatkn lgi smangat sy
    Wii~
    😀

    Kntroversi itu bes
    Sy ingin mngikut jejak lngkah anda dlm mncetuskan kntrversi di INTI-UC
    Hua3~
    😛

  10. >> Aemy

    Ngee~
    Jngn takut2
    Sy seorg yg baek
    Hua2
    😛

    Thanx2 😀
    Ntah ape kaitan ngn hari wnita sdunia
    Xpenah lg dngr
    Isy2
    😛

  11. huhu..
    biarla nk wt havoc gk..
    asyik je suh sy snyap..
    mcmla sy bising sgt.. :p
    pape pun.. awk mmg hebat main chess!!~ ^^

  12. >> lel

    Haha!
    Yelah2,bleh wat bising n havoc2 tpi sy bgi 3minit jew
    Kalo lbih ptong mrkah
    Ngee~
    😛

    Adesh
    Sy xreti pon maen chess
    Huhu~

  13. mmg pn..yusri time srius antu pn lari tgk muke die..haha..takut beb..aku booking tmpat utk anak aku taw..hehe

  14. >> cdiq

    Haha
    Pndai wat lawak bhai
    Dh brtemu jodoh ke skrg?
    Aish~
    😛

    Bgus2
    Dh booking tempt siap2 untk anak tu
    Ntah ade ank ke x
    Hak2
    😛

  15. caya lah bro!!!!bro nampak cool giler!!tahniah!!!walaupun menang..bro tetep rendah diri!!caya lah!!

  16. >> KaiTo

    Adesh,cool lh plak
    Terharu jap
    Rase nk nangis jew
    Nsib baek aku pasan ko laki so xjd nk nngis lh
    Kuang3!~
    😛

    Owho,sudh smestinye kite kena mrendah diri
    Sumenye dtg dri Allah jgk
    Kalo bngga diri nnti Allah tarik balik rezeki
    Kalo rendah diri insyaAllah akan dilipatgandakan lgi
    Oh!
    😉

  17. calon 2 xderla lg..tgh mncari..hehe
    ish2..jgn pndang rndah..tgh sbur nie..ahahaha

  18. >> cdiq

    Haha!
    Bgus bhai
    Truskan mencari
    Kalo rase susah sngt nnti aku tlong carikan
    😉

    Uish,xpndg rendah
    Tabik spring!
    😀

    Promosi:Mana2 gurl yg brkenan bleh la kontek2 Encik Cdiq.Haha! 😛

  19. ermmm….
    even lmbat,nak gak,,,
    hahahah
    congratz yusri..
    hehehe…
    u r the best…

    may Allah bless u

    • Haha!
      It’s ok
      Wlaupun lmbt tpi still brmakna
      Thanx.
      May Allah bless u too
      😀

  20. hehe..kalu ade calon kat sane usha2 la kat aku skali ekk..gian nie..hehehe :p

  21. beres bhai..aku tggu brite yg gumbira dr mu..hehhhehehee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: