Inter-College Skills Challenge

Alhamdulillah,berakhir sudah Inter-College Skills Challenge dengan jayanya pada hari ini setelah berlangsung selama 3 hari berturut-berturut 13/3/2009 – 15/3/2009.Saya merupakan salah seorang pemain yang menyertai kejohanan ini.Wii~ Sebanyak 6 kolej swasta yang telah menyertai iaitu :

1) INTI-UC Nilai
2) Technology Park College
3) INTI-UC Subang Jaya
4) Nottingham College
5) Automotive College
6) SEGi College

Ops,sebelum saya terlupa,dengan ini diumumkan bahawasanya,saya telah berjaya mendapat pingat emas dalam Kejohanan Catur Inter-College Skills Challenge tersebut.Hohoho! Alhamdulillah sekali lagi,kita hanya berusaha,Allah sahaja yang berhak menentukan kejayaan kita.Aamiiin~Β  πŸ˜€Β  Ini bermakna,dengan kejayaan tersebut maka tinggal 1 kejohanan catur sahaja lagi iaitu peringkat International Colleges.Oh! Terus terang saya katakan di sini yang saya tidak bersedia sepenuhnya untuk kejohanan tersebut.Anda semua doakan kejayaan saya ya.Terima kasih daun keladi.Β  πŸ˜‰

Ada bagusnya juga menyertai kejohanan seperti ini.Sepanjang kejohanan tersebut ramai kawan-kawan baru yang telah saya kenal.Sememangnya ia amat penting untuk perniagaan jangkamasa panjang.Ngeh2~Β  πŸ˜‰

Aliaa Dalila (Gold-Spelling Bee) , Salahuddin (Bronze-Scrabble) , GM Yusri (Gold-Chess)

Permainan catur sememangnya bagus untuk dimainkan oleh semua golongan umur.Ia menguji kesabaran,ketekunan dan kemahiran menyelesaikan masalah.Latihlah anak-anak anda untuk bermain catur dari sekarang kerana ia amat bagus untuk tumbesaran otak.Oh!Β  πŸ˜€

P/s : Sudah semestinya anak-anak saya nanti akan diwajibkan untuk bermain catur tanpa sebarang alasan.Jadual latihan catur secara intensif akan dirangka oleh saya untuk mereka secara teliti.Ini semua untuk kebaikan mereka juga.Oh,saya memang merupakan seorang bakal Papa yang cool.Haha!Β  πŸ˜‰

-GM Yusri-

Β 

Β 

Β 

Advertisements

~ by GM Yusri on March 15, 2009.

32 Responses to “Inter-College Skills Challenge”

  1. Ha.. Yusri. URL pun mau ada unsur business ka?

  2. warghh….
    congratulations mr yusri….
    wargh..
    anak2 saudara insya Allah akan mengikut jejak saudara…
    bak kata pepatah bapak borek anak rintik…
    hohohohoho…

    whatever it is,,
    tahniaah…
    we’re proud of you…
    wish u all da best…
    dlm setiap perkara yg saudara lakukan..
    hehehehe

    may Allah bless u…

    • Hak2
      Bersaudara saudara lah plak
      Cam zaman Hang Tuah je
      Hua2~
      πŸ˜›

      Newayz,thanx a lot!
      Terharu btul ade org proud ni
      Hehe
      All da bes also sy ucapkan 4 u n otherz
      Martabatkan Islam di mata dunia!
      Huha~
      πŸ˜‰

  3. oh!!!pelbagai bangsa yg masuk pertandingan catur tu yer…tapi..akhir nyer bro gak menang…tahniah!!!anda mmg cooL!!!!

    • Yup2
      Mcm2 bangsa
      Melayu 2orang je yg msuk trmsuk aku
      Yg laen sume kaum laen
      πŸ˜‰

      Adesh
      Rezeki Allah nk bgi
      So,alhamdulillah
      πŸ˜€

  4. o0wh tidak~~
    anak-anakku!!
    kcian mereka dipaksa men chess…miahaha~

    –> nway..c0ngrates~~

    • Erkk,apekah anda merepek ni?
      Suka jew wat konspiransi
      Isy2
      πŸ˜›

      Thanx!
      πŸ˜€

  5. muahaha….=P

  6. wah…congratz!!!
    anda memg raja catur…
    nmpknye sy kne berguru dgn anda..
    hahaha…harap cikgu sudi menerima ank murid yg sgt2 humble ini..haha=)

    • Ngeh2
      Thanx2
      Anda puji sy lebih
      Sy xtrer pon chess ni
      Biase2 aje
      Adesh~

      Erkk,nk berguru ke?
      Sy x menerima org yg lebih umur
      Aish~
      πŸ˜›

  7. cettt..lbeh umor???
    slh la..matang…bru sdp d dengar..
    ish3…

  8. wahh.oh anak2 saya&cddy juga akan dihantar kpd gm yusry nnt untuk dididik dengan permainan chess.
    p/s;bayaran bincang later yaa.kiro harga saem sdh la;D

    • Adesh
      Nk anta jgk anak2 dia
      Isy2~
      πŸ˜›

      P/s:Ye,harga saim2 kampung lh kn? πŸ˜‰

  9. latihan ank gm yusri 4 lawan dgn ank f**z
    hak2.tgk sape yg pandai didik ank lak.

    • Adesh
      Kenapa prlu ada nama f**z tu?
      X standard lah ank sy lawan ank die
      Ank2 sy 1st class
      Ngeh3~
      πŸ˜›

      Ofkos GM Yusri lbih pndai dlm mndidik ank2
      Hohoho!
      *ketawa bangga*
      πŸ˜›

  10. waaa…

    berbangga diri nampknya encik ahmad yusri nie.

    ish2.

    xde standard?waa..mesti kan tgk
    ank sape kan.nk yusri 2.=p

  11. jawapan yg tepat sekali.ank gm n f**z.
    sumer klh.anak i yg the winner.hak2

    • Adesh
      Cmne plak ank u bleh menang?
      U dh latih diorg maen chess ek?
      Fuh,advance!~
      πŸ˜›

  12. dh dua2 jenis berbangga diri.
    mane tau.ayh dia ke.usaha dia sendiri ke.
    sape tau.=p

    • Haha
      Bgus2
      Ni dnamakan persaingan yg sihat
      Bakal ank sy n ank f**z akn bertemu ngn ank awk dlm kjohanan chess akn dtg
      InsyaAllah…
      Ngee~
      πŸ˜‰

  13. chess..gud boy!
    congrate yus…
    perancangan keluarga yang rapi..
    all da best..wish u always.
    Chayok3..

    • Haha
      Thanx aishah!
      πŸ˜€

      Ofkos kna mrancang kluarga
      Bru la nnti kuar2 dpt anak2 1st class
      Rezeki d tngn Allah
      πŸ˜‰

  14. hehe..
    insyaAllah..

  15. CONGRATZZZ XD,.

    ku tau ko adlh champ kpada CHESS

  16. dengki betul ngan gm yusri..
    saya takde kawan yg ske main catur..
    x prefer main online. hua3

    tapi, kesian sungguh kat bakal anak gm yusri. πŸ˜‰

    • Lorwh
      Leh je awk nk maen chess ngn sy kalo xde sparring prtner sngt
      Leh maen on9
      Smbil2 asah bakat msing2
      Xg2?
      πŸ˜›

      Uhukz
      Nk wat cne,dh sy nk yg trbaek untk my bakal anak2
      Aish~
      πŸ˜›

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: