Persediaan (Vol 3)

AMARAN: Barangsiapa yang tidak ketiduran selama 2 minggu secara berturut-turut secara sengaja mahupun tidak, maka akan menyebabkan kematian.

أعوذ بالله من الشيطان الرجيم بسم الله الرحمن الرحيم

“Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi dan perbezaan malam dan siang adalah ayat (tanda) kepada orang yang mempunyai fikiran.”
(Surah Ali-Imran: 190)

“Hendaklah kamu tidur sehingga hilang rasa mengantuk.”
(Bukhari-Muslim)

…………………………………………………………………

Adesh~ Saya mengalami masalah untuk kahwin awal tidur awal sekarang. Di bulan Ramadhan ini saya menjadi semakin tidak produktif. Masuk tidur pukul 3-4 pagi, 5.15 pagi bangun untuk sahur, 7 pagi sambung tidur balik sampailah pukul 2-3 petang. Isy3. Teruk kan? Memang pon. Hue3~  😛

Kelas akan bermula lebih kurang dalam 2 minggu sahaja lagi dari sekarang. Kena start berusaha untuk tidur awal. Wajib start! Hmm…

Resepi persediaan untuk tidur awal >>

Bahan-bahan :
1 ekor bantal empuk (digoreng rangup)
1 biji bantal peluk
1 ulas comforter
1 cubit katil (secukup rasa)
1 cawan susu panas/milo panas

Cara-cara :
1. Sejukkan katil dengan aircond/kipas. (Mana-mana yang dirasakan perlu)
2. Telan 1 cawan susu panas/milo panas dengan penuh emosi.
3. Apabila katil telah disejukkan, taburkan bantal empuk, bantal peluk dan comforter di atas katil mengikut kreativiti masing-masing.
4. Tutup lampu bilik.
5. Keluar dari bilik tanpa perasaan dan ‘on’ kan TV/laptop anda di ruang tamu/mana-mana tempat selain bilik tidur.

Selamat mencuba! Sekian terima kasih.  8)

…………………………………………………………………

Mereka yang banyak tidur akan mematikan hati, memberatkan badan, membazirkan masa, mewarisi sifat kemalasan dan kelalaian. Tidur yang banyak juga hukumnya adalah makruh di sisi Allah.

Mengikut kajian saintis, tidur selepas pukul 1 pagi akn menyebabkan penyakit kanser kepada kaum wanita(hormon’s stuff). Untuk lelaki saya tidak tahu. Mungkin lelaki ini kalis kanser kot. Hue3~  😛

P/s: Tidur dengan isteri yang seksi menggoda comel dan wangi mesti seronok jugak kan? Kalau macam ni, tidur awal tiap-tiap hari pon tak kesah. Motivasi beb, motivasi. Heheh…  😉  (Siapa-siapa berminda kuning mesti akan terfikir benda bukan-bukan berwarna kuning sekarang. Contoh = Spongebob Squarepant)  😛

P/s: Minda kuning itu ada bagusnya juga. At least hidup anda tidak colourless dan membosankan. Oh!  8)

-GM Yusri-

Advertisements

~ by GM Yusri on September 1, 2010.

21 Responses to “Persediaan (Vol 3)”

  1. tido lepas pukul 1 penyebab kanser jugak?? @_@

  2. xpe2..minggu ni je..test sana sini..

    • Haha.
      All da bes then!~ 😉

      Inti strt cuti raya bile?
      Kim salam kat miss sri n miss zaleha
      If u dont mind lah
      Hue2~ 8)

  3. aup depend la..mcm sy 3hb dah xde kelas..tp ade y ade kelas 3hb tu..so scra officialnye 4hb start..utk aup..:D

    utk sama the earliest is 7th..

    kem salam?insyaAllah..x dtg melawat inti buat kali terakhir ke??heheh

  4. plus,ktorang pnye cuti smpai 19hb..lame kan..hoho

    • Owh..
      So, selasa ni bru strt cuti rpenye
      Ptut pon xsempat anta kakak2 inti yg ke ohio

      Bes2.
      12ary cuti. Leh la menggemukkan bdn mkn bskut raya bnyk2
      Hue3~ 😛

      Haha. Xsempt kot nk ziarah inti.
      Umh jauh kat klantan.
      3tahun lgi lh dtg ziarah
      Haha 😛

  5. y slasa start cuti utk SAM..typo plak kat atas..ktorg rni dah balik dah..hehe..

    tu ah,dah la rapat ngan akak2 y nak fly g ohio..xpelah,xde jodoh kot..insyaAllah taon depan ada la y dpt jmpe 🙂

    3 thn lg??heheh,dtg jgn x dtg..

    • Huhu
      Xpe2, nnti2 leh la jmpa tu ngn diorg
      Kalo nk jmpa 24jm sngt apply lah nk stdy kat ohio state nnti
      Hue3~ 😛

      InsyaAllah..
      Kejap je pon 3tahun tu
      😀

  6. ohio x dpt lah..ohio uni ade r course..sob3

  7. nway,masa untuk mengelak kanser..haha..tido awal tanpa buku di depan mata 😀

    • Owh, i c…
      Dh try tny miss sri eh bout course tu ade ke x kat ohio state?

      Haha. Bgus2.
      Tdo dngn teddy terus lari sume kanser g tmpt laen.
      Hue3~ 😛

  8. dah dapat list uni..y accredited by us admission utk course tu..ohio state xde dlm list..:D

    xpela,ada jdoh jumpa la tu kan..jaulah leh jumpa gak..
    🙂

  9. hehe..tu lah..ade hikmah nye la kan..

    weh2,baru tau yang anda ex mrsm hohho

  10. haha..entah la..kdg2 malas nak pk pon ex mane..haha

    gpon batch ktorg ade brape org je ex mrsm..tp tgb ade 5 org..hohoh

  11. sume lepas pegi kolej mara kot 😀
    hoho

  12. ooooo..salah sy sorang je lah ek..
    anda xde salah pape..
    cmni la kan..
    kacang lupakan kulit..

    haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: