Enta habib albi, ya Zawjati.

TRANSLATION (ARABIC): You are the love of my heart, my Wife.


SCENE 1: “Ketika ku menatap wajah isteriku, betapa besar rasa maluku, kerana masih banyak kekurangan pada diriku. Dan sungguh banyak kelebihannya, yang mungkin aku tidak akan mampu menandinginya. Seorang wanita yang tegar dan tidak banyak menuntut, kecuali tanggungjawabku sebagai seorang suami, ayah dan imam keluarga. Dia wanita yang ikhlas menerima segala kelemahan dan kekuranganku sebagai seorang suami.”

SCENE 2: “Aku memang bukan lelaki yang sempurna dan dia juga bukan wanita yang sempurna, tetapi Allah telah memilihnya untuk menjadi iron lady ku dan juga ibu kepada anak-anakku. Semoga inilah yang terbaik menurut Yang Maha Penentu Takdir.”

“Wahai Tuhan ku, kurniakan kepada ku isteri dan anak-anak yang menyejukkan mata dan golongkanlah mereka dalam golongan orang-orang yang bertakwa.”

…………………………………………………………………………………………….

I love u so much my dear because of Allah.   🙂

P/s: Yeah, sememangnya saya masih belum berkahwin dan masih belum mempunyai isteri walau seorang pon. Ohhoi! Post di atas ditujukan khas untuk bakal isteri yang saya clueless tak tahu siapa, dan sengaja dibuat melangkau masa 3-4 tahun ke hadapan maybe? Or maybe 5-6 tahun? 7 tahun ahead? Itu semua rahsia Allah.. Kalau betul mesin masa Doraemon itu wujud, mungkin saya akan gunakan secara berhemah dan berwawasan untuk men-stalk bagaimana rupa dan kelakuan bakal isteri saya, tapi itu semua hanya imagination liar yang tidak kesampaian. Oh, bersabarlah hati!~   😉

P/s: Yeah, blog ini sudah lari dari skop business nampaknya. Mungkin patut jadi blog jodoh, ataupun blog orang semangat nak kahwin empat awal. Adesh!~   😛

-GM Yusri-

Advertisements

~ by GM Yusri on January 27, 2011.

12 Responses to “Enta habib albi, ya Zawjati.”

  1. cepat2 kawen la yus. aku nk mkn kenduri.

  2. kalau benar cinta, mesti hendak bersama ke syurga.
    i’Allah,,bahagia kalau cinta keranaNya

    • InsyaAllah la cek mek illi..
      Sy bereh blakow
      Memey cool gini sopmo
      Cinta kerana Allah
      🙂

  3. kawan aku kata kawin pun a part of business.
    kawin tu satu pelaburan. haha..

  4. haha yus..
    aku rasa ko kene bukak blog lain plak la utk bisnes..
    biar blog ni utk tujuan mencari jodoh je..

    • Yay, mus datang!
      Yay yay!
      Phuiii!~ 😛

      Haha, tu lah bro.
      Asam garam kehidupan.
      Memang canggih cari jodoh guna blog.
      Nenek angkat belah kazen aku x secanggih ni
      Pehhh~ 😛

  5. hahaha~ LOL~ love this post~ insaf sekejap~ ^___^

  6. sweet~~ moga bahagia2 selalu~~ =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: